Politika privatnosti

Politika zaštite osobnih podataka (u daljnjem tekstu Politika) obrta Nutrivat (u daljnjem tekstu Nutrivat) uređuje način i opseg postupaka pri svakom prikupljanju, obradi i pohrani osobnih podataka koji se odvijaju unutar poslovnih procesa i na razini Nutrivata. Politikom Nutrivat svoje poslovne procese usklađuje s Uredbom EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka od 27. travnja 2016. godine (u daljnjem tekstu Opća uredba o zaštiti podataka).

Svrha Politike je uspostava jasnih standarda i sustava postupanja sa svih osobnim podacima kao prioritet, a posebice onih koje obrađuje u sklopu obavljanja svoje djelatnost na razini Nutrivata. Ova Politika privatnosti informira vas o prikupljanju i korištenju podataka o vama, uključujući podatke prikupljene iz internetskih aktivnosti, IP adrese koje su automatski zabilježene, ispunjavanja upitnika i ostalim slučajevima. Ova Politika odnosi se na web stranice Nutrivata, domene, usluge, aplikacije i dionike.

Politika kroz definirane postupke ujedno omogućava adekvatno upravljanje rizicima koji su vezani za potencijalnu neusklađenost s Općom uredbom o zaštiti podataka te ostalim zakonskim i pod zakonskim aktima kojima se propisuje postupci prema osobnim podacima koji se prikupljaju, obrađuju i pohranjuju kroz poslovne procese Nutrivata.

Osobne podatke prikupljamo radi osiguranja pružanja tražene usluge, vršenja ugovornih obveza, zakonske obveze, slanja obavijesti, marketiške svrhe i što učinkovitijeg odgovora na vaš upit. Zaštita osobnih podataka je trajna, te poduzimamo sve mjere za zaštitu istih sukladno važećoj zakonskoj regulativi.

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko koliko je potrebno za izvršenje svrhe, osim ako propisom nije određeno duže vrijem čuvanja. U slučaju davanja privole za primanje obavijesti, podatke čuvamo dok se privola ne povuče.

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka na vaš zahtjev omogućit ćemo vam uvid u sve vaše osobne podatke kojima raspolažemo, način obrade te mogućnost ograničenja obrade, izmjene ili brisanje istih.

Kod primanja ispunjenih upitnika Nutrivat vaše osobne podatke koristi samo u svrhu ispunjavanja vašeg zahtjeva, odnosno nutricionističkog savjetovanja.

Korištenje kolačića (cookies)

Ova Internet stranica te njezine on-line usluge mogu koristiti kolačiće radi poboljšanja usluga.
Odluka o dopuštanju korištenja kolačića na Internet stranici u potpunosti je vaša. Treba napomenuti da Internet stranica funkcionira optimalno samo ako je omogućeno korištenje kolačića.

Što su kolačići?

Kolačići (cookies) su male datoteke koje Vaš preglednik sprema na disk prilikom posjete naše Internet stranice. To omogućuje našoj web stranici da prepozna Vaše računalo kada nas sljedeći put posjetite, kako bi vam sukladno tome ponudili personalizirano iskustvo prilikom vašeg surfanja. Kolačići nisu usmjereni na špijuniranje korisnika i ne slijede sve što korisnik radi te nisu zlonamjerni kod ili virus. Također kolačići nisu povezani s neželjenim porukama ili spamom, ne mogu spremiti lozinku i nisu namijenjeni isključivo za reklame ili oglašavanje. Informacije poput Vašeg imena ili e-mail adrese neće biti spremljene – web stranice ne mogu pristupiti vašim osobnim informacijama i datotekama na Vašem računalu.

Da bi „kolačiće“ mogli koristiti sukladno UREDBI (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Općoj uredbi o zaštiti podataka), Zakonu o provedbi Opće uredbe, Zakonu o elektroničkim komunikacijama, treba nam vaša privola.

Vrste kolačića

  • Kolačići sesije i Trajni kolačići
    • Kolačići sesije (session cookies) su privremeni kolačići koji istječu nakon što napustite web stranicu. Ti kolačići su obvezni za pravilan rad određenih aplikacija ili funkcionalnosti na ovoj Stranici.
    • Trajni kolačići (persistent cookies) se koriste radi poboljšanja iskustva naših korisnika (npr. pamćenje detalja prijave, tako da ih ne morate upisati svaki put kada possjetite web stranicu). Ti kolačići ostaju u kolačić datoteci Vašeg preglednika duže vrijeme. Taj vremenski period ovisit će o izboru postavki na Vašem Internet pregledniku. Trajni kolačići omogućuju da se podaci prenesu na web server svaki put kada posjetite stranicu.
  • Kolačići prve i treće strane
    • Kolačići prve strane (first-party cookies) – izdaje ih ova Internet stranica. Ovi kolačići često služe za pravilan rad web stranice te za pamćenje Vaših preferenci na web stranici.
    • Kolačići treće strane (third-party cookies) su kolačići koji su postavljeni od strane druge web stranice ili usluge kao što je npr. YouTube. Nemamo pristup ni kontrolu nad ovim kolačićima. Trebate se konzultirati sa odgovarajućim pravilima o privatnosti tih trećih strana. Ako se nalazite u Europskoj uniji možete saznati više o tome kako treće strane koriste ove vrste kolačića na sljedećem linku: http://www.youronlinechoices.eu/.
  • Neophodni i ostali kolačići
    • Neophodni kolačići su neophodni za rad naše web stranice i korištenje njegovih značajki i / ili usluga. Na primjer, omogućuju vam navigaciju po web stranici i mogućnost prijave u sigurna područja. Korištenjem ove Internet stranice automatski dajete privolu na uporabu neophodnih kolačića bez kojih web stranica ne može funkcionirati.
    • Kolačići za performanse prikupljaju informacije o tome kako posjetitelji upotrebljavaju našu web stranicu, na primjer, na koje stranice posjetitelji najčešće dolaze i ako dobiju poruke o pogreškama sa tih stranica. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji identificiraju posjetitelja. Sve informacije koje prikupljaju ovi kolačići su anonimne. Koriste se samo za poboljšanje funkcioniranja ove web stranice.
    • Funkcionalni kolačići omogućuju našoj web stranici da pamti odabire i prilagodbe koje ste napravili tijekom posjeta i pružaju poboljšane osobne značajke. Na primjer, pamćenje promjena jezičnih postavki ili preferencije valute. Također se mogu koristiti kako bi se omogućilo trećim stranama kako bi pružili alate za društveno dijeljenje i zapamtili vaše željene usluge dijeljenja.
    • Marketing kolačići se koriste za praćenje posjetitelja preko web stranice. Namjera je prikazati oglase koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika, a time i više vrijedni za izdavače i oglašavače trećih strana.

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Uvijek možete blokirati upotrebu nekih ili svih kolačića koje koristimo na našoj web stranici, no to može utjecati na njenu funkcionalnost.

Okvir za postavke kolačića nalazi se na dnu ove stranice. Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete resetirati postavke kolačića također na dnu ove stranice.

Dodatno možete prihvatiti ili odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki Vašeg preglednika. Na sljedećim linkovima možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih web preglednika: Mozilla FirefoxGoogle ChromeMicrosoft Internet ExplorerApple SafariOpera. Neki preglednici Vam omogućuju surfanje u “anonimnom” načinu rada, ograničavajući količinu podataka postavljenih na vašem računalu i automatsko brisanje trajnih kolačića postavljenih na vaš uređaj kada završite sesiju pregledavanja. Postoje i mnoge aplikacije trećih strana koje možete dodati u preglednik da biste blokirali ili upravljali kolačićima. Možete i izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. Detaljnije informacije o kolačićima i podešavanje postavki preglednika možete pronaći na stranici www.allaboutcookies.org.

Kontakt:

Iva Tokić
NUTRIVAT, obrt za nutricionizam, vl. Iva Tokić, Split, Put brodarice 6
nutrivat@gmail.com