Što sve Nutrivat nije?

Vrijeme čitanja: 2 min
iva tokić, nutrivat, plan prehrane, individualni plan prehrane, nutricionist, program prehrane, plan ishrane, online nutricionist, nutricionizam, nutricionističko savjetovalište, savjetovalište za prehranu, zdrava prehrana, recepti nutricionista, personalizirani planovi prehrane
Nutrivat nikad neće biti mjesto gdje ćete jednim lakim korakom izgubiti 10 kilograma u 10 dana. Uz Nutrivat ćete postepeno upoznavati svoje tijelo, učiti o principima pravilne prehrane i pronaći isključivo, za sebe, najbolji način kojim možete doći do željenog cilja.

Nutrivat nikad neće biti mjesto gdje ćete jednim lakim korakom izgubiti 10 kilograma u 10 dana, niti će uvođenje baš te jedne posebne, nove i skupe namirnice promijeniti sve loše navike posljednjeg desetljeća. 

Nutrivat puno toga je, ali je drugačiji od većine stvari koje posljednjih nekoliko godina možemo pronaći kada pretražujemo pojmove poput nutricionizam, plan prehrane, dijeta i slično. Temeljna razlika se krije upravo u tome što sam ja kao znanstvenica iznimno osjetljiva i oprezna prilikom davanja bilo kakve izjave, mišljenja i savjeta. Sve što sam naučila primjenjujem u svakodnevnom životu i cilj mi je stručnim, znanstvenim i lako primjenjivim metodama utjecati na vaše psiho-fizičko zdravlje. Upravo zbog toga Nutrivat nije mjesto gdje će vam se obećati nemogući rezultati i postaviti nerealna očekivanja. Uz Nutrivat ćete postepeno upoznavati svoje tijelo, učiti o principima pravilne prehrane i pronaći isključivo, za sebe, najbolji način kojim možete doći do željenog cilja.

Nutricionizam nije nešto što se može naučiti preko interneta i prateći savjete popularnih kanala. Ne želim reći da je sve što ste pročitali pogrešno, ali nutricionizam je znanstvena disciplina i kao takav treba se shvatiti ozbiljno. 

Svi imamo neke loše i nezdrave navike i jedna pojedena pizza neće dovesti do smaka svijeta isto kao što 100g pilećih prsa jednom u 3 mjeseca neće od vas stvoriti bodybuildersku zvijezdu. Na svom Nutrivatu putu, nikad nećete čuti nemojte jesti ćevape. Jedite ih, ali ih ne koristite kao emocionalnu utjehu. Nitko vam neće zabraniti ni povremeno opuštanje na okupljanjima i druženjima, niti vas tjerati da jedete one ”čarobne namirnice” koje ne volite. Nutrivat vas uči zdravom odnosu prema hrani.

Naše tijelo nam jako puno otkriva o našim potrebama, ali ga moramo znati poslušati. Sve što svakodnevno radimo i unosimo u svoje tijelo ostavlja posljedice. Naravno da je teško preko noći iz korijena promijeniti sve te navike pogotovo kada znamo da redovita konzumacija nekih namirnica (poput šećera) i njihovo eliminiranje izaziva u organizmu stanje slično ovisničkoj krizi, ali uz Nutrivat ćete korak po korak dolaziti do svog krajnjeg cilja. Ja želim biti vaš most koji će vam pomoći da naučite i razumijete svoje tijelo i sve njegove potrebe. Moj cilj je da svoju strast prenesem na svaku osobu s kojom surađujem i iskreno vjerujem kako svatko od nas može poboljšati svoju prehranu, sportske performanse i unaprijediti stil života.

Nametnuta nam je brzina i prenatrpan raspored koji nas često tjera da posežemo za brzim i neuravnoteženim obrocima. Nezdrava hrana, zapravo ne postoji. Postoje nezdrave količine i isključivanje namirnica poput voća i povrća. Pravilna prehrana ne mora biti komplicirana, skupa i nedostižna. Pravilna prehrana je ona u kojoj nema nutritivnih deficita, u kojoj ničega nema previše i koja vas u konačnici čini sretnima i zadovoljnima. Nutrivat je tu da vas vodi na tom putu.

PODIJELI:

iva tokic, nutrivat

m.sc. Iva Tokić

Nutricionizam je spoj svih mojih interesa, a Nutrivat je rezultat svega onoga u što vjerujem i omogućava mi da znanost koristim kako bi osvjestila i educirala o važnosti uravnotežene prehrane. Za vrijeme studiranja na PMF-u i Oxfordu sudjelovala sam na brojnim projektima, edukacijama i radionicama. Istraživanja koja sam provodila i stručnjaci s kojima sam surađivala oblikovali su moj pristup radu.

Moglo bi te zanimati i...

Novosti i savjeti

Ostavi nam svoju e-mail adresu, a mi ćemo ti slati novosti i savjete iz svijeta nutricionizma i uravnotežene prehrane.

nutrivat, iva tokic, nutricionist
Ova stranica koristi kolačiće, nisu jestivi - ali pomažu u korisničkom iskustvu!