Nutricionizam

Nutricionizam nije nešto što se može naučiti preko interneta i prateći savjete popularnih kanala. Ne želim reći da je sve što ste pročitali pogrešno, ali nutricionizam je znanstvena disciplina i kao takav treba se shvatiti ozbiljno. Na svom blogu pišem o nutricionizmu sa znanstvenog aspekta.

Kategorije
prehrana u trudnoći, nutrivat

Prehrana u trudnoći

Trudnoća je zaista drugo stanje za ženin organizam. Otkrij kako uravnotežena, personalizirana prehrana u trudnoći utječe na cjelokupan razvoj djeteta.

pročitaj više
namirnice, kombinacija

Kako kombinirati namirnice?

Kako kombinirati namirnice izaziva polemike. Pravilna prehrana podrazumijeva nutritivnu uravnoteženost i raznolikost, a ne isključivanje namirnica iz prehrane.

pročitaj više
plan prehrane, nutrivat

Zdravlje crijeva

Bolesti crijeva su česte i imaju brojne uzroke. Nutricionistica Iva vam, uz individualni plan prehrane, pomaže vratiti zdravlje crijevima i olakšati simptome.

pročitaj više
nutrivat, kupus

Kupusnjače

Kupus je popularno povrće u našoj prehrani. Otkrijte nutritivne benefite povrća iz ove skupine i naučite novi recept koji je kreirala nutricionistica.

pročitaj više
nutrivat, meso

Meso u prehrani

Crveno meso izaziva podijeljena mišljenja u svijetu nutricionizma. Kao i kod ostalih namirnica, ključ konzumacije mesa jest uravnoteženost nutrijenata.

pročitaj više
nutrivat, sjemenke u prehrani

Sjemenke u prehrani

Sjemenke kriju nutritivno bogatstvo. Saznajte, uz pomoć nutricionista, koje sjemenke mogu doprinijeti vašem zdravlju i na koje ih sve načine možete koristiti.

pročitaj više
nutrivat, pms prehrana, pms

Prehrana u PMS-u

PMS može biti blaži uz pravilnu prehranu. Nutricionistica vam može pomoći odabrati namirnice koje će vam olakšati simtopme.

pročitaj više
nutrivat, hrana za mozak

Hrana za mozak

Hrana koju jedemo može poboljšati moždane funkcije. Pročitajte savjet nutricionista, pronađite ideju za sljedeći obrok i poboljšajte svoju memoriju.

pročitaj više
nutrivat, intuitivno jedenje

Intuitivno jedenje

Intuitivno jedenje pruža nam priliku da na zdrav način uživamo u hrani, prihvatimo svoje tijelo i odmaknemo se od zapadnjačkog pristupa hrani.

pročitaj više
probiotici, nutrivat

Bakterije u crijevima

Dobre bakterije u crijevima pospješuju metaboličke procese i jačaju imunitet. Saznajte kako odabrati idealnu kombinaciju probiotika uz pomoć nutricionista.

pročitaj više
nutrivat, suplementi, sportska prehrana

Suplementi i sport

Sportašima je teško donijeti odluku prilikom izbora suplemenata. Nutricionisti mogu pomoći kod donošenja odluke i olakšati vam ostvarenje sportskih ciljeva.

pročitaj više
poremećaji u prehrani, nutrivat

Poremećaji u prehrani

Poremećaji u prehrani su velik problem i o njima treba više pričati. Nutricionisti i ostali specijalisti vas mogu usmjeriti i omogućiti vam uspješno izlječenje.

pročitaj više
beauty sleep, kvaliteta sna, nutricionizam, nutrivat, zdrava prehrana

Beauty sleep

Beauty sleep nije samo mit. Otkrijte koliko zdrava prehrana utječe na kvalitetu sna i koliko je san moćan alat za naš organizam.

pročitaj više
plant based prehrana

Trendovi u prehrani: Plant-based prehrana

Poput trendova u modnoj industriji, mijenjaju se i trendovi u prehrani. Trend koji je sveprisutan u posljednje vrijeme odnosi se na konzumaciju namirnica biljnog porijekla ili plant-based prehrana. Saznajte kako je uravnoteženost povezana s plant-based prehranom i kako vam nutricionisti mogu pomoći u donošenju odluke.

pročitaj više
lubenica, ljeto nakon korone, korona, zdrava namirnica, iva tokić, nutrivat, plan prehrane, individualni plan prehrane, nutricionist, program prehrane, plan ishrane, online nutricionist, nutricionizam, nutricionističko savjetovalište, savjetovalište za prehranu, zdrava prehrana, recepti nutricionista, personalizirani planovi prehrane

Ljeto nakon korone

Pandemija koja je trajala posljednjih nekoliko mjeseci je nešto na što se nitko od nas nije mogao pripremiti. Nakon dugog perioda smanjene fizičke aktivnosti i jedenja nutritivno siromašnih namirnica, važnije je nego ikad prehrani pristupiti s razumijevanjem.

pročitaj više
iva tokić, nutrivat, plan prehrane, individualni plan prehrane, nutricionist, program prehrane, plan ishrane, online nutricionist, nutricionizam, nutricionističko savjetovalište, savjetovalište za prehranu, zdrava prehrana, recepti nutricionista, personalizirani planovi prehrane

Što sve Nutrivat nije?

Nutrivat nikad neće biti mjesto gdje ćete jednim lakim korakom izgubiti 10 kilograma u 10 dana.

Uz Nutrivat ćete postepeno upoznavati svoje tijelo, učiti o principima pravilne prehrane i pronaći isključivo, za sebe, najbolji način kojim možete doći do željenog cilja.

pročitaj više
nutrivat, iva tokic, nutricionist
Ova stranica koristi kolačiće, nisu jestivi - ali pomažu u korisničkom iskustvu!